پرش به محتوا

کاهش تضمینی رتبه الکسا

اگر شما اندکی در زمینه وب سایت ها و بازدید آن ها مطالعه داشته باشید، حتما تاکنون نام رتبه بندی الکسا را شنیده اید. اما به راستی الکسا چیست؟ متاسفانه امروزه بسیاری علی رغم این که کوچک ترین شناختی درباره الکسا ندارند، به کمک آن به سادگی در مورد موفقیت وب سایت ها و رتبه آن ها به قضاوت می پردازند. بسیاری این نظرات کاملا و از اساس غلط است و به همین دلیل برخی متخصصین سئو از رتبه الکسا برای فریب مشتری های خود  استفاده می کنند. در این نوشته قصد داریم که در وهله اول رتبه بندی و رنکینگ الکسا را به صورت کامل معرفی کنیم. در مرحله بعدی به شما خواهیم گفت که در صورتی که قصد کاهش تضمینی رتبه الکسا سایت خود را دارید بایستی چه بکنید. چرا که کاهش رتبه الکسا امروزه یکی از مهم ترین هدف های وبمستران است و این افراد به شدت برای کاهش سریع رتبه الکسا هزینه می کنند. پس با ما همراه باشید:

الکسا چیست؟

همانند هر معیار دیگر برای سنجش سایت، بنیان گذاری الکسا نیز داستان های خود را دارد. در دنیای وب، پس از این که وب سایت ها پدیدار شده و اوج گرفتند، بحث سنجش وب سایت ها و مقایسه آن ها با یکدیگر مطرح شد. در واقع همه به دنبال معیاری بودند که بتوانند یک وب سایت را به سهولت با وب سایت دیگری مقایسه نمایند.

کاهش تضمینی رتبه الکسا

شرکت «الکسا» زیرشاخه سایت Amazon.com بود که در سال 1996 پایه گذاری شد. الکسا آن زمان فقط بر اساس ترافیک و بازدید سایت ها کار می کرد و به هر سایت رتبه ای می داد. اما همان گونه که گفتیم، مشکل اصلی فقدان و نبود اطلاعات کافی از بازدید همه وب سایت ها بود. در حقیقت، هیچ کس نمی تواند بگوید که فلان سایت امروز چقدر بازدید داشته است. بدین معنا که حتی حدود آن را هم به سادگی نمی توان پیش بینی کرد.

اگر بازدید سایت معلوم نیست، پس الکسا چگونه کار می کند؟

در حقیقت الکسا، از همان ابتدای تشکیل خود یک تولبار (toolbar) ارائه داد. طرز کار این تولبار به این صورت است که این تولبار روی مرورگر نصب می شود و اطلاعات بازدیدهای شما را برای سرور الکسا می فرستد. بدین صورت موتور رتبه بندی الکسا متوجه خواهد شد که اوضاع هر وب سایت چگونه است و چقدر بازدید دارد.

ممکن است بگویید: «اما خیلی ها که تولبار الکسا را ندارند!». در واقع این حقیقت کاملا درست است. اکثر کاربران اینترنت حتی این تولبار را نمی شناسند. اگر از لحاظ آماری بخواهیم به اظهار نظر بپردازیم، شاید تا به امروز حداکثر حدود 15 تا 20 میلیون کاربر در سراسر جهان این تولبار را نصب کرده باشند. (چرا که واقعا دلیلی ندارد که کسی این تولبار را روی مرورگر خود نصب نماید!) به همین دلیل می گوییم که که معیار رتبه بندی الکسا برای قضاوت درباره بازدید سایت ها بسیار معیار ضعیف و اشتباهی به نظر می رسد!

البته این را هم بگوییم که الکسا هم از آن سال تا به کنون بیکار ننشست و به مرور زمان معیارهای رتبه بندی خود را ارتقا داد. امروز الکسا معیار خود را از روی موارد مختلفی بیان می دارد. از جمله، بک لینک های سایت شما، یا مرتب مطلب گذاشتن و غیره همه از مواردی هستند که امروزه در رتبه بندی الکسا تاثیر دارند.

کاهش رتبه الکسا

خود الکسا، درباره این که اطلاعاتش را از کجا می گیرد چه می گوید؟

پاسخ این سوال بسیار ساده است: «تقریبا هیچ چیز!». اگر به وب سایت الکسا بروید، خواهید دید که این وب سایت در پاسخ به این سوال به صورت دوپهلو و مبهم اظهار نظر می کند! در این وب سایت آمده است:

Alexa’s traffic estimates and ranks are based on the browsing behavior of people in our global data panel which is a sample of all internet users.

Alexa’s Traffic Ranks are based on the traffic data provided by users in Alexa’s global data panel over a rolling 3 month period. Traffic Ranks are updated daily.

بدین معنا که:

برآورد الکسا از ترافیک بر اساس رفتار کاربران در پنل داده های ما که نمونه ای از کاربران اینترنت است، تعیین می شود.

رتبه بندی الکسا، بر اساس داده های ترافیکی کاربران در دوره سه ماهه گذشته معین می شود. آمار الکسا به صورت روزانه آپدیت می گردد.

اگر کل متن را بخوانید، درباره این که این اطلاعات از کجا می آید و آن پنل کذایی چیست، هیچ چیزی گفته نمی شود. چرا که الکسا هم همانند هر شرکت دیگری نمی خواهد که الگوریتم کارش لو برود.

یعنی علی رغم این که ما گفتیم الکسا، اطلاعات را از تولبار خود می گیرد، خود الکسا حتی این حقیقت را نیز تایید نمی کند. با این حال گفتنی است که موضوع ارسال اطلاعات توسط تولبار تاکنون به اثبات رسیده است. چرا که اندکی پیش تر اگر این تولبار را روی کامپیوتر خود نصب می کردید، مشاهده می شد که آنتی ویروس McAfee ، این تولبار را به علت ارسال اطلاعات بازدید شما به عنوان نرم افزار جاسوسی شناسایی می کند! بعد ها شرکت McAfee با گزارش کاربران این مورد را برطرف کرد. امروزه تقریبا برای همه این حقیقت که اطلاعات از تولبار الکسا گرفته می شوند، کاملا روشن است.

آیا رتبه الکسا معیار مناسبی برای سنجش وضعیت وب سایت است؟

در یک کلام: «خیر!». همان گونه که گفتیم، سایت الکسا اطلاعات بسیار بسیار کمی درباره وب سایت شما دارد. بنابراین به هیچ عنوان نمی تواند به قضاوت درباره رتبه سایت شما بپردازد. اگر هم می بینید که رتبه با اعداد دقیق بیان شده است (مثلا رتبه جهانی 1،265،847) یادتان باشد که این عدد خارج شده از یک الگوریتم است. این امر نشانگر دقت سیستم رتبه بندی الکسا نیست و به آن صورت هم اعتباری ندارد. شاید تعجب کنید اگر بدانید که خود سایت الکسا هم در اینجا، این حقیقت را بیان می کند:

There are limits to statistics based on the data available. Sites with relatively low measured traffic will not be accurately ranked by Alexa. We do not receive enough data from our sources to make rankings beyond 100,000 statistically meaningful. (However, on the flip side of that, the closer a site gets to #1, the more reliable its rank.) This means that, for example, the difference in traffic between a site ranked 1,000,000 and a site ranked 2,000,000 has low statistical significance.

الکسا می گوید که ما اطلاعات کافی را برای رتبه بندی دریافت نمی کنیم. به همین دلیل اگر رتبه بالای 100،000 رفت، دیگر نمی توان به نتایج اعتماد کرد. بدین معنا که یک وب سایت با رتبه 1،000،000 لزوما از یک وب سایت با رتبه 2،000،000 بهتر نیست. یعنی خود الکسا ممکن است به تعداد یک میلیون! در رتبه بندی اشتباه کند. اما متاسفانه می بینیم که امروزه حتی 5000 اختلاف رتبه الکسا را نشان از برتری وب سایت می دانند.

اگر الکسا اطلاعات کافی ندارد، پس چه کسی دارد؟

کاهش سریع رتبه الکسا

بگذارید صریحا به شما بگوییم که اگر قرار باشد شرکتی وب سایت ها را رتبه بندی کند، آن شرکت قطعا «گوگل» خواهد بود. چرا که گوگل از همه بیش تر درباره آمار بازدید سایت شما و … اطلاع دارد. در حال حاضر هیچ کس به اندازه گوگل از آمار ترافیک سایت ها اطلاعی نداشته و هرکسی غیر از این می گوید بدانید که کاملا اشتباه است. با این حال چون گوگل معیاری ارائه نمی دهد، همه دست به دامن الکسا شده اند. شک نکنید که اگر روزی گوگل تصمیم به ساخت وب سایتی مانند الکسا بگیرد، در عرض چند روز همه کارمندان الکسا باید به فکر شغل جدیدی برای خود باشند!

البته گوگل قبلا در امر ارائه معیار رتبه بندی سابقه داشته است. در گذشته گوگل تولبار پیج رنک را معرفی کرد. پیج رنک عددی صحیح بین 0 تا 10 بود و الگوریتم خاصی داشت (که وارد بحث های آن نمی شویم). در حقیقت پیج رنک اولین معیاری بود که گوگل سایت ها را با آن می سنجید. اما به مرور گوگل الگوریتم خود را آپدیت کرد و به شکلی کاملا پیچیده تغییر داد.

با این حال با گذشت زمان پیج رنک نیز دوام زیادی نیاورد. چرا که گوگل دلیلی نمی دید که شیوه ای را که با آن وب سایت ها را رتبه بندی می کند، در معرض دید عموم قرار دهد. (چون اولا هیچ سودی برای او نداشت و دوما ممکن بود الگوریتم رتبه بندی سایت ها لو برود.)

بهبود الکسا

به همین دلیل بود به مرور زمان گوگل از سال 2013 تا سال 2016 دیگر الگوریتم پیج رنک را آپدیت نکرد و بسیاری می گفتند که پیج رنک مرده است! اما بسیاری از سایت های خرید بک لینک، از پیج رنک سوء استفاده کرده و با توجه به پیج رنک بالای سایت هایی که داشتند، به مشتریان خود بک لینک می فروختند. نهایتا گوگل در سال 2016 رسما تمام پیج رنک سایت ها را برابر صفر قرار داد و رسما از میدان اعلام معیار رتبه بندی سایت ها خداحافظی کرد! بدین ترتیب خیال خریداران و فروشندگان بک لینک از بابت پیج رنک راحت شد!

در این میان البته شرکت های دیگری بودند که هر کدام رتبه بندی خاصی برای وب سایت ها مطرح کردند. مثلا شرکت MOZ سعی کرد که الگوریتم پیج رنک گوگل را شبیه سازی کرده و با توجه به آن معیارهای سنجش PA و DA را برای هر وب سایت ارائه داد. این معیار هم اکنون نیز در ابزار OSE ارائه می شود.

روش های ارتقاء و بهبود رتبه الکسا

بهبود رتبه در الکسا

همان گونه که گفتیم، الکسا معیاری کاملا بی اهمیت و غیر معتبر است. به همین دلیل برای سنجش وب سایت ها اصلا قابل قبول نیست. با این حال بسیاری به دلایل مختلفی از جمله اعتبار سایت نزد مشتری و … الکسا برایشان اهمیت فوق العاده ای دارد. در صورتی که برای بهبود الکسای خود مصمم هستید، می توانید از روش های زیر استفاده نمایید:

1- مطلب یا محتوای باکیفیت و اورجینال (غیرکپی) در وب سایت خود قرار دهید.

بررسی ها نشان داده است که مهم ترین عاملی که می تواند سبب بهبود رتبه الکسا به صورت پایدار شود، نوشتن محتوای باکیفیت و اورجینال است. شما برای این مورد نبایست مطالب را از جای دیگری کپی نمایید. بلکه می بایست خود دست به کار شده و شروع به نوشتن مطلب مستند و جذاب کنید.

نوشتن مطلب باعث می شود که شما همیشه بازدیدکننده ثابت خود را داشته باشید و به همین دلیل، الکسا رتبه شما را ارتقا خواهد داد. مزیت دیگر این روش این است که الکسا شما در این حالت پایدار است. چرا که در اکثر روش ها الکسا به صورت دفعی زیاد شده و ناگهان کاهش می یابد.

2- برای بهبود الکسا به بک لینک های سایت خود توجه نمایید.

بهبود رنک الکسا

شما بایستی سعی کنید که برای وب سایت خود بک لینک زیادی ایجاد کنید. اگر به سایت الکسا سری بزنید، مشاهده خواهید کرد که الکسا بک لینک های هر وب سایت را بررسی کرده و بر اساس آن قضاوت می کند. لذا به هر شکلی حتی از کامنت ها برای خود از سایت ها مختلف بک لینک بگیرید. در حقیقت از یاد نبرید که الکسا فقط به آمار بازدید ربط ندارد! بلکه برای بهبود الکسا می توان از لینک بیلدینگ هم استفاده نمود.

3- سایت خود را به صورت مرتب به روز کنید.

به شخصه خود ما بارها تاثیر به روزرسانی سایت را در بهبود رتبه در الکسا دیده ایم. حتی گاهی دیده شده که سایت هایی که دارای یک اسکریپت کپی بردار یا اسکرپر هستن که مطالب را از سایت های دیگر کپی میکنند، الکسا بسیار عالی ای دارند. لذا در صورتی که وب سایت خود را به صورت کاملا مرتب به روز نمایید، به احتمال زیاد این امر در بهبود رنک الکسا نیز اثر خودش را نشان خواهد داد. سعی کنید که حداقل هر دو یا سه روز به صورت مرتب یک مطلب در وب سایت خود قرار دهید. بدین صورت می توانید کمک شایانی به الکسا خود نمایید. پس از ده روز از انجام این کار متوجه خواهید شد که رتبه الکسا سایت شما به سرعت در حال تغییر است.

4- برای کاهش رنک الکسا حتما و حتما تولبار الکسا را نصب کنید.

کاهش رنک الکسا

اگر قصد کاهش رنک الکسا را دارید، این مورد واجب است. همان گونه که گفتیم، الکسا داده های خود را از تولبار خود می گیرد. شما اگر تولبار الکسا را بر روی مرورگر خود نصب نمایید، پس از آن با هر بازدید از وب سایت های خودتان می توانید کمک زیادی به ارتقا رتبه الکسا سایت های خود کنید. برای نصب تولبار الکسا به آدرس زیر مراجعه نمایید:

http://www.alexa.com/toolbar

 

یک نکته جالب که ما در سایت های مختلف دیده ایم، سایتی که درباره خدمات کامپیوتری است و حدود 1000 بازدید کننده دارد، رتبه الکسای حدود 4000 ایران را میگیرد. ولی سایت موزیک که روزی 20 هزار بازدیدکننده دارد نیز همین رتبه 4000 الکسای ایران را می گیرد. می دانید چرا؟ چون آن هزار نفر که از سایت کامپیوتری بازدید میکنند تماما تولبار الکسا را نصب دارند. (چون خودشان اهل کامپیوتر و برنامه نویسی و این ها هستند و این افراد تولبار الکسا نصب دارند.) اما کسانی که به سایت موزیک می آیند خیلی کم پیش می ایند که تولبار الکسا را نصب داشته باشند. اما برای کسی که نمی داند، این گمان پیش می آید که بازدیدهای این دو وب سایت با هم احتمالا برابر است.

لذا اگر خود شما قصد کاهش رتبه الکسا رایگان را دارید، حتما باید تولبار الکسا را نصب و هر روز سری به سایت خود بزنید. برای خود من پیش امده که یک سایت که تازه ایجادش کرده بودم ظرف ده روز با بازدید خودم به تنهایی با تولبار الکسا توانسته ام رتبه 10 هزار ایران را بگیرم. (ظرف ده روز تنها با بازدید خودم یک نفر برای سایتی که تازه ایجاد کردیم و یک نفر بازدیدکننده هم ندارد!)

5- برای بهبود الکسا, ویجت الکسا را نصب کنید.

کاهش رتبه الکسا رایگان

همان گونه که در مورد قبل گفتیم، با نصب تولبار بر روی مرورگر، سایت الکسا از بازدیدهای شما باخبر خواهد شد. اما مشکلی که در این میان وجود دارد، این است که بسیاری از افراد از جمله کسانی که با تلفن های همراه به وب سایت شما می آیند، این تولبار را روی مرورگر خود ندارند. از طرفی ما می بایست سایت الکسا را به گونه ای از بازدید سایت خود مطلع نماییم. به این علت توصیه می شود که از ویجت الکسا استفاده کنید.

طرز کار ویجت الکسا این است که با بازدید هر بازدیدکننده، ویجت برای نمایش اطلاعات الکسا وب سایت شما، یک بار با سایت الکسا ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را از سایت الکسا می گیرد. بدین ترتیب وب سایت الکسا از بازدید سایت شما مطلع می گردد.

برای نصب ویجت کافی است که کد زیر را در وب سایت خود قرار دهید:

[php]<a href=”http://www.alexa.com/siteinfo/7backlink.ir”><script src=”http://xslt.alexa.com/site_stats/js/s/a?url=7backlink.ir” type=”text/javascript”></script></a>
[/php]

یادتان نرود که در کد بالا به جای 7backlink.ir نام سایت خود را جایگزین کنید.

هم چنین اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید، می توانید از افزونه ویجت الکسا استفاده نمایید. البته این را نیز بگوییم که خود ما روی سایت سون بک لینک این روش را ازمایش کردیم و این روش اگرچه در سایت های خارجی گفته شده ولی هیچ تاثیری از این روش مشاهده نکردیم. به نظرمان این روش فوق برای کاهش رنک الکسا دیگر منسوخ شده است.

6- محتوای سایت خود را روی شبکه های اجتماعی مختلف نشر دهید.

کاهش تضمینی رتبه الکسا

این روش برای بهبود رنک الکسا همچنان معجزه می کند. اگر قصد بهبود رتبه در الکسا را دارید، تا حد توان خود لینک محتواهای خود را روی شبکه های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توئیتر، لینکدین و … نشر دهید. بررسی ها نشان داده است که این کار می تواند تاثیر فوق العاده ای روی الکسا سایت شما داشته باشد. یادتان نرود که لازم نیست برای بهبود الکسا حتما بازدید کننده از این شبکه های اجتماعی به سایت شما هدایت شود، بلکه همین که شما لینک های خود را نشر دهید، الکسا بک لینک های شما را مشاهده کرده و این عامل سبب کاهش سریع رتبه الکسا خواهد شد.

7- اکانت پولی الکسا را تهیه نمایید.

تقریبا هیچ کس شک ندارد که کاهش رتبه الکسا با این روش به سرعت انجام می شود. این روش اگرچه سبب کاهش تضمینی رتبه الکسا می شود، اما همان گونه که می دانید رایگان نیست و هر ماه باید مبلغ بالایی برای کاهش رتبه الکسا کنار بگذارید. معمولا استارتاپ ها که به دنبال کاهش رتبه الکسا هستند از این روش استفاده می کنند. برای یک سایت که الکسا رتبه 4000 ایران بود وقتی این کار را انجام دادیم به رتبه 800 ایران رسید.

در صورتی که بهبود الکسا برای شما بسیار مهم و حیاتی است، می توانید یک اکانت پولی از وب سایت الکسا تهیه کرده و سایت خود را در الکسا ثبت کنید. توجه داشته باشید که در حال حاضر این کار به دلیل تحریم ها برای دامنه های ir میسر نبوده و تنها برای دامنه های بین المللی ممکن است. با این حال همان گونه که گفتیم الکسا آن قدر ها هم مهم نیست و ارزش هزینه کردن را ندارد. مگر این که کسی بخواهد با استفاده از الکسا برای وب سایت خود تبلیغات نماید.

منابع

46 دیدگاه دربارهٔ «کاهش تضمینی رتبه الکسا»

    1. اولا که خیلی ممنون بابت مطلبی که گفتین نکته جدیدی بود.
      دوما راستش رو بخواین این اعتقاد از قدیم بود که چک کردن الکسای سایت الکسا رو می تونه تا حد زیادی بهبود ببخشه!
      مثلا سایت پارت کلیک برای این که بیاد رتبه الکساش رو خوب کنه به کاربرا می گفت از صفحه الکساش بازدید کنند.
      در حقیقت در این روش، اصل کاری ویجت نیست بلکه همون طور که در متن بالا گفته شد، نکته اصلی اینه که باید به گونه ای صفحه الکسای شما با یک ایپی بازدید بشه
      بعضی از کدنویس ها ویجت الکسا رو در یک پیکسل از سایت قرار میدن به گونه ای که حتی قابل دیده شدن هم نباشه
      با این حال بازم میگم بایستی ازمایش کرد
      مثلا قدیما یه ترفند ریدایرکت الکسا بود که الکسا کم کم اون رو برداشت.
      ولی به نظر من با توجه به این که الکسا اطلاعات محدود و کمی داره بعید نیست که از بازدیدهای صفحه الکسا برای تخمین رتبه استفاده بکنه…

  1. کامل ترین مقاله درباره الکسا بود احسنت
    واقعا من مطالب سون بک لینک رو همیشه دنبال می کنم امیدوارم که موفق و پیروز و سربلند باشین خدا خیرتون بده

    1. سلام
      اختیار دارین
      امیدواریم که به دردتون خورده باشه و بتونین که به وسیله ی اون الکسا سایت خودتون رو بهینه کنین

  2. سلام . ایا تبلیغات در گوگل پلاس به صورت انشار مطلب در انجمن ها مفید هست ؟

    هرچه تعداد انتشار مطلب در تعداد بیشتری انجمن باشه برای رتبه الکسا بهتره ؟

    من الان 110 انجمن عضو هستوم و در همه لینک مطلب روزم رو میزارم این درسته ؟

    1. به نظر ما بله بسیار مفید هست اما خب برخی هم میگن مفید نیست به قولی بین علما اختلاف هست در این موضوع

    1. خواهش می کنیم
      ان شاءالله که بتونیم بهتون بیشتر از این ها کمک کنیم
      موفق و پیروز باشین دوست خوبم

  3. برای بهبود دادن به الکسا خیلی راه های زیادی هست ولی خب راحت ترینش همون طور که خودتون گفتین به نظرم اینه که تولبار نصب کنیم

  4. محمدحسین عباسی

    متاسفانه کارفرمای ما با این که هرچی بهشم میگیم الکسا مهم ننیست کلید کرده روی الکسا

  5. آیلین هاشمی

    الان چند وقته سر همین الکسا هم دعواست چون من دیدم خیلی استارتاپ ها برای این که بگن قوی هستن از پکیج های الکسا کمک میگیرن

  6. یکی از ایتم هایی که خیلی از شرکت ها امروزه حاضرن براش هزینه بکنن همین بهبود رتبه الکساست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *